ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Τσάρλι στον Γ.Σ. Άθλο Κερατσινίου

 



Safe Greece: O Τσάρλι στον Γ.Σ. Άθλο Κερατσινίου

 

Κερατσίνι 17-6-2022. Στον Γ. Σ Άθλος Κερατσινίου, 13 παιδάκια 6-12 ετών επρόκειτο να ακούσουν με ενδιαφέρον δύο υπέροχα διδακτικά παραμύθια που θα τους δώσουν σημαντικά μαθήματα. Το πρώτο είναι «Τσάρλι ο διασώστης» και το δεύτερο «Μία ευκαιρία στα παιδιά».

Το μάθημα έγινε στο στάδιο Σιταποθήκες στο Κερατσίνι. Υπήρχε σχετική φασΑρία ωστόσο τα παιδάκια ήταν ενθουσιασμένα καθώς σήμερα αντί για προπόνηση θα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο παραμύθια. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός για την διεξαγωγή του μαθήματος σε εξωτερικό χώρο οπότε προτιμήθηκε αντί του εσωτερικού. Χρησιμοποιήθηκαν ένα τάμπλετ και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Παρόν στο μάθημα ήταν και 2 προπονητές του συλλόγου, οι οποίοι δήλωναν επίσης ενθουσιασμένοι που οι μαθητές τους θα έκαναν κάτι διαφορετικό.

 


Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά παρακολουθούσαν με προσοχή την πλοκή των παραμυθιών και απαντούσαν σε ερωτήσεις με μεγάλη χαρά. Κατανοούσαν χωρίς πρόβλημα αυτά που άκουγαν. Μάλιστα ένας εκ των τριών φοιτητών λάτρεψε τα παιδιά τόσο που δεν σταματούσε να τους κάνει ερωτήσεις και να βλέπει τις αντιδράσεις τους. Σε αντίθεση με την διδασκαλία σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας, η διδασκαλία σε παιδιά είναι πολύ ευχάριστη, διότι τα παιδάκια έχουν την διάθεση να ακούσουν και να μάθουν, γεγονός που ενθαρρύνει τον δάσκαλο να κάνει καλύτερα την δουλειά του. Σε διάφορα διαστήματα γίνονταν και λάθος ερωτήσεις για να διαπιστωθεί αν τα παιδιά όντως πρόσεχαν και δεν ήταν αφηρημένα, όλες οι λάθος ερωτήσεις διορθώθηκαν από τα παιδιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενθουσιασμού αποτέλεσε ο μικρός Άγγελος, ο οποίος απορροφήθηκε τόσο στην αφήγηση που χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον δάσκαλο για να ακούει καλύτερα και να βλέπει το κείμενο στον υπολογιστή καθώς ο δάσκαλος το διάβαζε. Μετά την διήγηση ακολούθησαν παιχνίδια στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και ανταγωνιστικά, εξάλλου είναι αθλητές οπότε αυτό το στοιχείο δύσκολο να εκλείπει. Η ανταπόκριση για συμμετοχή ήταν τεράστια καθώς όλα τα παιδιά ήθελαν να εκφράσουν την γνώμη τους και να μαζέψουν τους περισσότερους πόντους στα παιχνίδια. Σε όλα δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστούν και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Στο μάθημα συμμετείχε ακόμα και το πιο ντροπαλό παιδάκι. Οι προπονητές, μας ευχαρίστησαν για την μαγευτική εμπειρία που προσφέραμε στους αθλητές τους και το μάθημα τελείωσε σε κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού.

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γυμναστικό σύλλογο Άθλος Κερατσινίου που μας έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε το μάθημα και όλους τους αθλητές. Είναι σημαντικό εκτός από προπόνηση να γίνονται και δραστηριότητες στους συλλόγους για να σπάει η μονοτονία και να υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους των παιδιών ώστε να συνεχίζουν να έρχονται.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του project “Safe Greece” που πραγματοποιείται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.