ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Τσάρλι ενθουσίασε τα Δελφίνια Περιστερίου

 



Safe Greece: O Τσάρλι ενθουσίασε τα Δελφίνια Περιστερίου


Περιστέρι 23/12/2022. Επισκεφτήκαμε το κολυμβητήριο Περιστεριού και συγκεκριμένα τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου όπου συναντήσαμε μια ομάδα αθλητών και αθλητριών ηλικίας 8-12 ετών, για να τους διδάξουμε μερικά πράγματα σχετικά με την αθλητική ναυαγοσωστική.
Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του project "Safe Greece".

Αρχικά, τους μιλήσαμε για την ιστορία του Τσάρλι, μια ιστορία που συγκίνησε αρκετά τα παιδιά καθώς και τους κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Τα παιδιά άκουσαν με πολύ προσοχή την ιστορία και έδειχναν ενθουσιασμένα.  Επίσης, τους δείξαμε φωτογραφικό υλικό και τους εξηγήσαμε τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, ρίψη σχοινιού, σκυταλοδρομία ρίψης σχοινιού 4*12 μέτρα, μικτή σκυταλοδρομία 4*25 μέτρα. Οι μικροί αθλητές έχοντας επαφή με το υγρό στοιχείο ήταν αρκετά προσηλωμένοι σε αυτό που κάναμε και έδειχναν να το απολαμβάνουν.

 

Προσωπικά, μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο ήσυχα ήταν τα παιδιά και μας άκουγαν θέλοντας να μάθουν περισσότερα πράγματα. Στα πρόσωπα τους φαινόταν ο ενθουσιασμός και η θέληση να δοκιμάσουν τόσο έξω αλλά και μέσα στο νερό τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Αξιοσημείωτο ήταν ένα μήνυμα που έλαβε ο προπονητής της ομάδας από μια μητέρα όπου μας ενημέρωσε ότι το παιδί γυρνώντας σπίτι μετά το μάθημα ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένο και έλεγε ‘’Μαμά είχες δίκιο που επέμενες να πάω στη προπόνηση, σήμερα έμαθα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και πέρασα πολύ ωραία’’. Αυτό το κλίμα θετικών εντυπώσεων μας το τόνισε και ο προπονητής των παιδιών  καθώς και ο ίδιος παρατήρησε ότι οι αθλητές του είχαν όρεξη και έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθούν και να ασχοληθούν με αυτό, ύστερα και από σχόλια που του έκαναν όπως «Κύριε θα το ξανακάνουμε;» Για να μην είναι το μάθημα μονότονο τα παιδιά έπαιξαν και ένα παιχνίδι μέσα από το οποίο γέλασαν, χάρηκαν και  αυτό είχε και ως σκοπό να τους μείνει και να θυμούνται αυτά που τους είχαμε πει μέσα από ένα παιχνίδι.


Στο τέλος του θεωρητικού μέρους, ρωτήσαμε την άποψη των παιδιών σχετικά με το αν τους άρεσαν όσα τους είπαμε, για το αν ήταν κάτι που τους ενδιέφερε και αν είχαν απορίες. Οι απαντήσεις των παιδιών ήταν όλες θετικές, μας είπαν ότι τους άρεσε η διαδικασία και παρόλο που ήταν θεωρητικό μέρος ήταν ενδιαφέρουσα η ιστορία του Τσάρλι και μάλιστα ορισμένα παιδιά μας είπαν ότι θα την μεταφέρουν και στους γονείς τους. Επίσης, τους δώσαμε και βεβαιώσεις συμμετοχής στο μάθημα της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, κάτι το οποίο θα θυμούνται οι μικροί αθλητές.  Συνοπτικά, οι εντυπώσεις των παιδιών ήταν ευχάριστες και εξίσου και οι δικές μου.


 

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης διατέθηκαν δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”.