ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: O Τσάρλι συγκίνησε τον Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ

 


Safe Greece: O Τσάρλι συγκίνησε τον Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ

Χαλάνδρι, 13/12/22. Οι νεαρές αθλήτριες του Α.Ο. ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που ασχολούνται με το υγρό στοιχείο και συγκεκριμένα με την υδατοσφαίριση μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Μία ομάδα έξι νεανίδων ηλικίας 18-23 ετών διδάχτηκαν την ιστορία του Τσάρλι.

Είναι ένα παραμύθι  που έγραψε ο Στάθης Αβραμίδης καθηγητής της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Οι νεαρές αθλήτριες μας λόγο ότι ασχολούνται με την υδατοσφαίριση γνωρίζουν όσα απαιτούνται για την ασφάλεια και τους κανόνες που κυριαρχούν μέσα στο νερό γεγονός που μας βοήθησε. Στην αρχή διαβάσαμε το παραμύθι στα παιδιά όπου εντυπωσιάστηκαν με το περιεχόμενο του τόσο με τις εικόνες και τα χρώματα όσο και με τις δραστηριότητες. Τα κορίτσια παρακολουθούσαν με μεγάλη αφοσίωση αφού η ιστορία του Τσάρλι τους τράβηξε από την αρχή την προσοχή. Αφού τελειώσαμε με την ανάγνωση του παραμυθιού τα κορίτσια φάνηκαν συγκινημένες. Τέλος πήραν δύναμη και κουράγιο μέσα από την ιστορία του και συγκεκριμένα μία από τις κοπέλες ανέφερε ότι θα κινηγάει περισσότερο τα όνειρα της και δεν θα τα παρατάει τόσο εύκολα όπως έκανε το τελευταίο καιρό. Με αφορμή την ιστορία του Τσάρλι διηγούμασταν η κάθε μία τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει στην ζωή μας καθώς και τα όνειρα που επιθυμούμε να πραγματοποιηθούν. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον σύλλογο και τον προπονητή που μας φιλοξένησαν και μας εμπιστεύθηκαν την ομάδα τους.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «εφαρμοσμένη ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατέθηκαν δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του projectSafe GREECE”.  Εικόνες: Σολδάτου Έλενα