ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Safe Greece στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων

 


Το Safe Greece στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων

Άνω Λιόσια 15/12/2022. Πραγματοποιήθηκε η πρακτική διδασκαλία Αθλητικής Ναυαγοσωστικής. Ο καιρός βοήθησε αρκετά στην διεξαγωγή του μαθήματος αφού, αν και χειμώνας, είχε ηλιόλουστη μέρα και ζέστη. Το τμήμα που διδάχθηκε αποτελούταν από 5 φίλους με ηλικίες 19-22 και από δύο άτομα με ειδικές ανάγκες μαζί με την προπονήτρια τους. Τα άτομα με τις ειδικές ανάγκες έπασχαν το ένα από μερική τύφλωση ενώ το άλλο είχε υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Παρόλα αυτά συμμετείχαν ενεργά και πολύ πρόθυμα στο μάθημα όντας και κουρασμένα λόγω της προπόνησης που έκαναν προηγουμένως.




Τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν στην πισίνα ήταν η μεταφορά ανδρεικέλου ατομικά και σκυταλοδρομία 4x25, η μεικτή σκυταλοδρομία 4x50 και ατομική ρίψη σχοινιού. Τα άτομα που συμμετείχαν έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αγωνίσματα και για την σωστή, κατά τους κανόνες, διεξαγωγή τους και αυτό φάνηκε από τον μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που έθεσαν σχετικά με τους κανονισμούς, την ορθή χρήση του εξοπλισμού κ.α. Όλη η άσκηση ήταν ευχάριστη με γέλια, ευγενή ανταγωνισμό και μάθηση μέσα από την διασκέδαση και μια ευκαιρία γνωριμίας με την αθλητική ναυαγοσωστική, όπως ομολόγησαν οι συμμετέχοντες και ειδικά τα άτομα που τελευταία στιγμή έλαβαν μέρος, δηλαδή η προπονήτρια και τα δύο άτομα με τις αναπηρίες που προαναφέρθηκαν, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ που αφιέρωσαν τον χρόνο και την διάθεση τους και μας έδωσαν και μας με τον τρόπο τους μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συνεργαστούμε μαζί τους.

 


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική»  της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του project “Safe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των διεθνών οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Σκούρας Αριστοτέλης