ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Αθλητική ναυαγοσωστική στο Real Swim Academy

 



Safe Greece: Αθλητική ναυαγοσωστική στο Real Swim Academy

 

Πειραιάς, 26.11.2022. Δεκαπέντε παιδία 6-8 ετών διδάσκονται για πρώτη φορά 3 αγωνίσματα αθλητικής ναυαγοσωστικής. Ήταν η ρυμούλκηση ανδρεικέλου, σκυταλοδρομία με ανδρείκελο και μικτή σκυταλοδρομία 4*25. Η διδασκαλία έγινε σε μικρή πισίνα στο red swim academy και προσαρμόσαμε τα αγωνίσματα στα δεδομένα του χώρου και της πισίνας.

Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να δουν τι κάνουν τα παιδιά τους και ήταν όλοι με ένα κινητό στο χέρι για να βγάλουν τα κατορθώματα των παιδιών. Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι τα παιδιά δεν είναι σε κάποιο σύλλογο αλλά έρχονται σε μια ιδιωτική πισίνα να μάθουν να κολυμπούν και οι γονείς τους, εκείνο το Σάββατο που πήγαμε τα έφεραν μόνο για αυτό τον λόγο, να τους παρουσιάσουμε την αθλητική ναυαγοσωστική. Όλα τα παιδιά άκουγαν προσεκτικά τι λέγαμε και έμαθαν πολύ γρήγορα τα αγωνίσματα. Έβαζαν να δυνατά τους για να εκτελέσουν το αγώνισμα. Τα χαμόγελα στα χείλη τους ήταν μόνιμα και αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ευχαρίστηση μας. Δεν υπήρξε τίποτα αρνητικό και καμία διαμάχη, όλα κύλισαν ομαλά και όμορφα. Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και έμαθαν το άθλημα της ναυαγοσωστικής και τώρα ποια όταν θα το ακούν θα ξέρουν τι εμπεριέχει. Στο τέλος όλα τα παιδιά μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν με χαρά. Το ίδιο έγινε και με τους γονείς, μας ευχαρίστησαν θερμά για όσα μάθαμε στα παιδιά τους. Σίγουρα είναι από τις εμπειρίες που ποτέ δεν θα ξεχάσω!

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Δημήτρης Μαυρομάτης.