ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ενθουσιασμός στο Red Swim Academy

 



Safe Greece: Ενθουσιασμός στο Red Swim Academy


Πειραιάς 26.11.2022. Δεκαπέντε παιδιά 6-8 ετών διδάσκονται αθλητική ναυαγοσωστική, διάσωση και βοήθεια στο νερό και στη ξηρά διαμέσου του παραμυθιού Τσάρλι ο διασώστης.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ ευχάριστο χώρο για τα παιδιά όσο και εμάς καθώς ήταν στην αίθουσα γυμναστηρίου του κολυμβητηρίου όπου υπήρχε οπτικοακουστικό υλικό το οποίο έκανε ευκολότερη τη παρακολούθηση. Αρχικά κάναμε την γνωριμία με τα παιδιά και τα βάλαμε στο κλίμα εξηγώντας τι ήρθαμε να διδάξουμε και τι είναι το μάθημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής το οποίο δεν γνώριζαν. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι ερωτήσεις πολλές. Προσπάθησα να κάνω διαδραστική διδασκαλία στην οποία να συμμετέχουν τα παιδιά για να τους κρατήσω τη προσοχή. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του παραμυθιού κάναμε ζωντανή αναπαράσταση σε κάποια κομμάτια και τα παιδιά ήταν οι βοηθοί μου. Τους άρεσε πολύ αυτό και ένιωθαν τόσο σπουδαίοι! Θυμάμαι  χαρακτηρίστηκα δύο αγοράκια να αγωνιούν ποιον θα διαλέξω να κάνει το θύμα! Επιπλέον μετά την ολοκλήρωση του παραμυθιού και των παιχνιδιών ρωτήσαμε τα παιδιά τι τους έμεινε από όλο αυτό που είδαν σήμερα και η χαρά μας ήταν μεγάλη καθώς έμαθαν τι είναι η αθλητική ναυαγοσωστική αλλά και το τι πρέπει να κάνουν όταν βλέπουν κάποιον στο νερό να ζητάει βοήθεια. Κλείνοντας προσωπικά μέσα από τη διδασκαλία και την επαφή με τα παιδιά γέμισα χαρά και δεν κατάλαβα πως πέρασαν οι ώρες.    

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Δημήτρης Μαυρομάτης