ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Μικροί αθλοσώστες στο Red Swim Academy

 

 

Safe Greece: Μικροί αθλοσώστες στο Red Swim Academy

Αθηνά 26/11/2022. Μικροί επίδοξοι ναυαγοσώστες 6-8 ετών παρακολούθησαν το παραμύθι «Τσάρλι ο διασώστης» και πρακτικές δραστηριότητες. Με περίσσιο ενθουσιασμό από τους μικρούς κολυμβητές και από εμάς ξεκίνησαν οι ασκήσεις ναυαγοσωστικής στην πισίνα.

Ξεκινώντας, οι μικροί μας φίλοι μαζευτήκαν στην πισίνα για να γίνει επεξήγηση των παιχνιδιών και της διαδικασίας. Έκαναν ερωτήσεις. Η ρυμούλκηση ανδρείκελου ήταν η πρώτη δραστηριότητα, με κάποιες απαιτήσεις και ιδιαίτερα σημαντική, κατά την διάρκεια της οποίας οι μικροί μας φίλοι έδειξαν επαγγελματισμό και ενδιαφέρον ενώ δεν απουσίαζε και το χιουμοριστικό κομμάτι από την μεριά των ασκούμενων και εμάς. Αφoύ τελείωσε το πρώτο σκέλος, δόθηκε χρόνος ξεκούρασης στους μικρούς, ο όποιος αξιοποιήθηκε με ερωτήσεις σχετικά με την δραστηριότητα. Δεν έλειψαν τα χαμογέλα από μικρούς και μεγάλους και γενικότερα φάνηκε να το απολαμβάνουμε όλοι. Ακολούθησε η σκυταλοδρομία με ανδρείκελο. Οι μικροί χωριστήκαν σε 4 ομάδες  και η πιο γρήγορη ομάδα θα κερδίσει. Ακόμη πιο διασκεδαστική δραστηριότητα γιατί περιείχε το στοιχειό του παιχνιδιού και του ανταγωνισμού. Αφού δοθήκαν εξηγήσεις, το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά χαμογέλα ενώ παράλληλα το στοιχειό του ανταγωνισμού κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον τους. Σειρά είχε η μικτή σκυλοδρομία 4χ25 χωρίς πέδιλα. Άλλη μια δραστηριότητα με αυξημένα επίπεδα ανταγωνισμού και ιδιαίτερο ζήλο από τους μικρούς διασώστες,  που πάλεψαν για την νίκη σε ένα κλίμα γέλιου και απόλαυσης.

 

 

Αν και η παραμονή μας στο κολυμβητήριο διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, ο χρόνος κύλησε τόσο γρήγορα που δεν το αντιληφθήκαμε καθόλου, ενώ και τα ίδια τα παιδιά νιώσανε το ίδιο. Συνοψίζοντας, η εμπειρία ήταν πραγματικά μοναδική και πρωτόγνωρη για όλους, την απολαύσαμε  στο έπακρο  και από την μεριά τους οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν και παίξανε  με την ψύχη τους ενώ δεν λείπανε και τα σχόλια του τύπου «ποτέ θα έρθετε πάλι να παίξουμε», «ήσασταν οι καλύτεροι!», «μας άρεσαν πολύ οι δραστηριότητες να έρθετε ξανά!». (Γιώργος 6 ετών, Μαρία 8 ετών, Κώστας 7 ετών ). 

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ και του project «Safe Greece» που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των διεθνών οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαυρομάτης.