ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Tο Safe Greece στον Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 

Tο Safe Greece στον Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ηλιούπολη 05.12.2022. Στα πλαίσια του μαθήματος της αθλητικής ναυαγοσωστικής διδάξαμε σε μια ομάδα πόλο γυναικών τρία αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής με μεγάλη επιτυχία.

Το πρώτο ήταν η μικτή σκυταλοδρομία 4χ25μ όπου κάθε αθλήτρια κολυμπούσε 25μ με διαφορετικές συνθήκες, όπως ελεύθερο, ελεύθερο με πέδιλα, ελεύθερο με σωσίβιο και ρυμούλκηση θύματος το συγκεκριμένο αγώνισμα ήταν το πιο συναρπαστικό για τις κοπέλες γιατί είχε πολύ ένταση και ανταγωνισμό. Το δεύτερο αγώνισμα ήταν η ρίψη σχοινιού τέσσερις αθλήτριες, οι τρείς μέσα στο νερό η μία έξω από την πισίνα με το σήμα μαζεύει το σχοινί και το πετάει στις αθλήτριες που είναι στην πισίνα με το που το πιάσει, η έξω αθλήτρια προσπαθεί να την φέρει στον τερματισμό ενώ η άλλη βοηθάει κολυμπώντας μόνο με τα πόδια. Μετά από αρκετή ώρα οδηγιών για το πώς μαζεύουμε το σχοινί και πως το πετάμε στον συναθλητή μας καταφέραμε να παίξουμε με επιτυχία, κάποιοι γονείς- θεατές που βρέθηκαν στο κολυμβητήριο το θεώρησαν πιο δύσκολο από την σκυταλοδρομία άλλοι πάλι έλεγαν ότι ρίχναμε λάσο. Το τρίτο αγώνισμα ήταν η σκυταλοδρομία ανδρεικέλου 4χ25μ, η αθλήτρια ξεκινούσε μέσα από το νερό και έπρεπε να μεταφέρει το ανδρείκελο 25μ μέχρι να το παραδώσει στην επόμενη, εδώ οι αθλήτριες έλεγαν ότι έτσι πως το μεταφέρουμε τον πνίγουμε αντί να τον σώζουμε τον άνθρωπο.





Τέλος και στα τρία αθλήματα τα κορίτσια πέρασαν όμορφα και με αυτόν τον τρόπο έμαθαν κάποιες τεχνικές διάσωσης, έτσι ώστε σε μια δύσκολη στιγμή να έχουν τις γνώσεις να βοηθήσουν έναν άνθρωπο.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Νίκος Αφεντούλης.