ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Ο Αγαπητός συγκίνησε τους μικρούς πολίστες

 



Safe Greece: Ο Αγαπητός συγκίνησε τους μικρούς πολίστες

 

Νέα Σμύρνη, 21/05/22. Οι 6βνεαροί αθλητές 9-11 ετών του ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ που ασχολούνται με την υδατοσφαίριση μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Διδάχτηκαν την ιστορία του Αγαπητού, με τίτλο «Μια ευκαιρία στα παιδιά» που έγραψε ο Στάθης Αβραμίδης καθηγητής της εφαρμοσμένης ναυαγοσωστικής στην ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ.

Οι νεαροί αθλητές, ασχολούνται με την υδατοσφαίριση οπότε το υγρό στοιχείο έχει πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα τους. Γεγονός που μας βοήθησε στην διδασκαλία του θεωρητικού μέρους αφού τα παιδιά είναι ενημερωμένα για τους κανόνες στο νερό. Στην αρχή διαβάσαμε το παραμύθι. Τα παιδιά όπου μαγεύτηκαν από τις εικόνες και τα χρώματα. Παρακολουθούσαν με μεγάλη αφοσίωση αφού ιστορία του Αγαπητού τους τράβηξε από την αρχή την προσοχή. Αφού τελειώσαμε με την ανάγνωση, τα παιδιά είχαν δεθεί πολύ με τον πρωταγωνιστή και έδειξαν ότι είχαν πολλά κοινά τόσο στην συμπεριφορά και στην σκέψη μαζί του.



Απορροφημένα από την ιστορία του Αγαπητού, τα παιδιά μοιράστηκαν τις σκέψεις τους μαζί μας. Συγκινήθηκα όταν ένα από τα παιδιά με ρώτησε "κυρία, γιατί είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε φίλους;" κάτι που φανέρωσε ότι και εκείνος όπως και ο πρωταγωνιστής μας έχει συναντήσει πολλά εμπόδια. Ο Αγαπητός μέσα από την ιστορία του, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα δυναμώσει πνευματικά μαθαίνοντας τα να μην τα παρατούν και να προσπαθούν όσα εμπόδια και αν βρεθούν στο δρόμο τους μέχρι να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Στη συνέχεια κάναμε σχετικές ερωτήσεις για να βεβαιωθούμε ότι κατανόησαν το παραμύθι. Και έτσι συνεχίσαμε με παιχνίδια που βρίσκονται στο βιβλίο: βρες το σωστό, τι θα κάνεις για αυτό, αλυσίδα επιβίωσης από πνιγμό και θεατρικό παιχνίδι.



Οι απαντήσεις των παιδιών μας άφησαν άφωνους αφού είδαμε πόσο έξυπνα και ώριμα σκέφτονται για την ηλικία τους. Φεύγοντας, τα παιδιά και οι γονείς, μας ενημέρωσαν ότι θα χαίρονταν εάν ξανά γινόταν παρόμοια συνάντηση γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να συμπεριφέρονται καλύτερα και να συμπαραστέκονται σε άλλα παιδιά όταν τα βλέπουν μόνα ή αντιλαμβάνονται ότι άλλα παιδιά φέρονται άσχημα. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοια μαθήματα διότι προβάλλονται στα παιδιά σωστά πρότυπα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο και τον προπονητή που μας φιλοξένησε και μας εμπιστεύτηκαν τους αθλητές αλλά και τους γονείς για τα ενθαρρυντικά λόγια.


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθενται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”. Εικόνες: Σολδάτου Έλενα