Safe Greece: Ο Τσάρλι και οι θαυμαστές του
Περιστέρι 23/12/2022. Ώρα 10:30 όπου ήμασταν όλοι μαζεμένοι στο κλειστό γυμναστήριο του κολυμβητηρίου και έτοιμοι για ένα διαφορετικό σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μαθήματα όπου θα κάναμε την αρχή με την ιστορία του Τσάρλι όπου όλα τα παιδιά θα παρακολουθούσαν και συνεχώς μας διέκοπταν με ερωτήσεις. Ωστόσο τους κάναμε και εμείς ερωτήσεις μετά το παραμύθι σχετικά με αυτό. Στη συνέχεια ανταλλάξαμε εντυπώσεις και υποθέσαμε όλοι μαζί ένα διαφορετικό τέλος του παραμυθιού, ένα τέλος όπου ο Τσάρλι θα ήταν ο απτός ήρωας της υπόθεσης …
Στη συνέχεια, σηκωθήκαμε και ξεκινήσαμε τα παιχνίδια μας. Το πρώτο ήταν ρουκ-ζουκ όπου οι μικροί μας αθλητές σε δυο ομάδες χωρισμένοι θα έπρεπε μέσα σε περιορισμένο χρόνο να βρουν την λέξη κλειδί που είχαν προετοιμάσει η αντίπαλη ομάδα με τη μορφή του χαλασμένου τηλεφώνου.
Αφού
πέρασαν και οι δυο ομάδες με σειρά, στη συνέχεια ακολούθησε το παιχνίδι
παντομίμα όπου πάλι η κάθε αντίπαλη ομάδα θα έπρεπε να μεταφέρει σε έναν παίκτη
της άλλης ομάδας μια λέξη εμπνευσμένη πάντα από το παραμύθι. Και έτσι τα
υπόλοιπα μέλη της θα έπρεπε να μαντέψουν μέσα από τις χειρονομίες και
μορφασμούς αυτή τη λέξη για να κερδίσουν πόντο.
Αφού γελάσαμε αρκετά και περάσαμε από όλα τα μέλη και των δυο ομάδων λόγω περιορισμένου χρόνου προχωρήσαμε στο μοίρασμα των βεβαιώσεων σαν ευχαρίστηση που δέχτηκαν να περάσουν την ώρα τους μαζί μας και την μεταλαμπάδευση γνώσεων στη διάρκεια των δυο αυτών ξεχωριστών μαθημάτων. Έπειτα από πολλές φωτογραφίες και χαμόγελα αποχαιρετίσαμε ο ένας τον άλλον και κλείσαμε έτσι τη χρονιά μας με μαθήματα που θα μας μείνουν αξέχαστα εφ’ όρου ζωής.
Οι
εντυπώσεις μου για το μάθημα είναι μόνο θετικές και περιτριγυρίζονται από συναισθήματα
χαράς και περηφάνειας. Θέλω να ευχαριστήσω το Στάθη που μας έδωσε την ευκαιρία
να βιώσουμε αυτή την εμπειρία που μας έδωσε δώρο όμορφες στιγμές καθώς διδάξαμε
σε αυτή την εμπειρία ότι αποκομίσαμε εμείς από τα μαθήματα που μας έκανε ο
Στάθης. Πιστεύω ότι τα παιδιά πέρασαν πολύ ωραία καθώς και το θεωρητικό και το
πρακτικό ήταν μαθήματα όπου έμαθαν καινούρια και διαφορετικά πράγματα και
απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες όπως και εμείς οι ίδιοι στο δικό μας μάθημα.
Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project "Safe Greece" που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association. Εικόνες: Νίκος Αφεντούλης.