ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Safe Greece: Αθλητική Ναυαγοσωστική στον Νηρέα Χαλανδρίου



Safe Greece: Αθλητική Ναυαγοσωστική στον Νηρέα Χαλανδρίου

Χαλάνδρι, 13/12/2022. Έξι αθλήτριες του Νηρέα Χαλανδρίου συμμετείχαν με ευχαρίστηση στην πρακτική αθλητικής ναυαγοσωστικής. 

Τα αγωνίσματα που διδάχτηκαν ήταν: κολύμβηση μετ’εμποδίων 100μ, κολύμβηση μετ’ εμποδίων 4*50μ, μεταφορά ανδρείκελου 50μ, μεταφορά ανδρείκελου σκυταλοδρομία 4*25μ, ρίψη σχοινιού, σκυταλοδρομία ρίψης σχοινιού 4*12μ, μικτή σκυταλοδρομία *χωρίς ανδρείκελο με αληθινά θύματα.


Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν ο συντονισμός και η διαχείριση των ατόμων, μιας και για εμάς ήταν η πρώτη μας πρακτική στο μάθημα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, όπως και για τις νεαρές αθλήτριες ήταν η πρώτη τους επαφή με το συγκεκριμένο άθλημα άρα ήταν λογικό να υπάρχει μια δυσκολία στην αρχή, εν τέλη τα καταφέραμε. Στην επίδειξη αυτήν πήραν μέρος 6 αθλήτριες του πόλο, όλες τους ανήκαν στην ομάδα του Χαλανδρίου. Οι ερωτήσεις που δεχθήκαμε από τις κοπέλες ήταν πιο πολύ πρακτικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα μια κοπέλα ρώτησε «πως τοποθετούμε σωστά το σωσίβιο στην εκκίνηση;» Μια άλλη ρώτησε «πως γίνεται να μη μπλεχθεί το σχοινί στο μάζεμα;». Μετά ρωτήσαμε τις αθλήτριες για εντυπώσεις σχετικά την αθλητική ναυαγοσωστική και μας είπαν πως είναι ένα άθλημα το οποίο σίγουρα μπορεί να διαδοθεί στην Ελλάδα μιας και είναι πολύ χρήσιμο και στην καθημερινή μας ζωή ειδικά στην χώρα μας που περιβάλλεται από πολλές θάλασσες και ο κίνδυνος πνιγμού είναι μεγάλος. 


Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατέθηκαν δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”.