ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια ευκαιρία στο Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου Διονύσου

 



Μια ευκαιρία στο Κατηχητικό Αγίου Γεωργίου Διονύσου

Διόνυσος 21.5.2023. Δέκα παιδιά του κατηχητικού του Αγίου Γεωργίου Διονύσου  διδάχθηκαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό το πρόγραμμα ‘’Μια ευκαιρία στα παιδιά’’. Τα παιδιά είχαν ηλικίες από 7-12 ετών και τα περισσότερα ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Το παραμύθι  έχει ως πρωταγωνιστή τον Αγαπητό ένα παιδί που προσπαθεί να αποκτήσει φίλους και να διεκδικήσει την θέση του στον κόσμο. Μέσα από ποικίλες δυσκολίες και γνωρίζοντας πολλές φορές την απόρριψη καταφέρνει να γίνει μέλος μιας ομάδας και στη συνέχεια να βοηθήσει και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με αυτόν. Τα παιδία βρήκαν το παραμύθι πολύ ενδιαφέρον, καθώς πολλά από αυτά ταυτίστηκαν με κάποιους ήρωες. Παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και έκαναν πολλές ερωτήσεις. Στη συνέχεια  παίρνοντας παράδειγμα από τον Σώστη τους δίδαξα με απλά βήματα την «Αλυσίδα επιβίωσης από Πνιγμό». Αν και τα παιδιά ήταν σχετικά μικρά σε ηλικία αντιλήφθηκαν την σημαντικότητα μιας διάσωσης και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για την ναυαγοσωστική και το επάγγελμα του ναυαγοσώστη. «Κυρία όταν μεγαλώσω θέλω να σώζω τους ανθρώπους,  όπως ο Σώστης», ήταν ένα από τα σχόλια τους. Παράλληλα για να κατανοήσουν καλύτερα το παραμύθι και για να τα ψυχαγωγήσω, τους έκανα διάφορα παιχνίδια, όπως quiz ερωτήσεων και ρουκ ζουκ. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με ευχαρίστηση και πιστεύω ότι αποκόμισαν τα μέγιστα. Προσωπικά αυτή η εμπειρία αποτέλεσε μια πολύ καλή προετοιμασία, ώστε να γνωρίσω τις δυσκολίες που πρόκειται να αντιμετωπίσω και στο μέλλον ως γυμνάστρια στην αλληλεπίδρασή μου με τα παιδιά.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project «Safe Greece» που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Η ΕΑΝΕ είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και International Federation of Swimming Teachers’ Association.