ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του 117ου Δ.Σ. Αθηνών

 


Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του 117ου Δ.Σ. Αθηνών


Αθήνα, 2/6/2023. Οι 16 μαθητές Δ τάξης του 117 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά».

Φτάνοντας στο σχολείο τα παιδιά φάνηκαν πολύ ενθουσιασμένα για το πρόγραμμα. Αφού εξηγήσαμε τι πρόκειται να παρακολουθήσουνε και σιγουρευτήκαμε ότι δεν είχαν κάποια απορία, ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το παραμύθι. Οι μαθητές ήταν πλήρως αφοσιωμένοι στο παραμύθι και δεν διέκοψαν σχεδόν καθόλου την ροή κάτι που προσωπικά δεν περίμενα και με εξέπληξε. Αφού το παραμύθι τέλειωσε, ξεκινήσαμε να κάνουμε ερωτήσεις. Η συμμέτοχη ήταν πολύ μεγάλη κάτι που με έκανε να καταλάβω ότι τα παιδιά ενδιαφέρθηκαν πραγματικά. Βέβαια σε αυτό βοήθησε πολύ ο γυμναστής του σχολείου ο κ. Πανάγος  που εκτός από το να μας παραδώσει την ώρα του και μια τάξη, βοήθησε στην οργάνωση ενώ παρακολούθησε και ο ίδιος το πρόγραμμα. Όταν οι ερωτήσεις, τέλειωσαν ήταν ώρα για παιχνίδι που προφανώς τα παιδιά περίμεναν πολύ.

Μεταφερθήκαμε σε μια μεγάλη και άνετη τάξη, στήσαμε τα κονάκια, χωρίσαμε τα παιδιά σε αγόρια και κορίτσια και το παιχνίδι ήταν έτοιμο. Συμμετείχαν όλα τα παιδιά χωρίς δυσκολία και φάνηκε να τους άρεσε πολύ. Όταν το παιχνίδι τέλειωσε, δώσαμε τις βεβαιώσεις στους μαθητές και τους μαζέψαμε σε κύκλο ώστε να τραβήξουμε κάποιες φωτογραφίες. Τα παιδιά αλλά και εμείς φύγαμε με χαμόγελο καθώς ήτανε μια πολύ καλή εμπειρία με θετικές εντυπώσεις που σιγουρά θα ξαναέκανα.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project "Safe Greece" και του Lifesaving Network με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εικόνες: Χαράλαμπος Αριστείδης Παπανδρέου.