ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αβραμίδης Γ.Γ. της Μεσογειακής Ναυαγοσωστικής Συνομοσπονδίας. Οι 1οι Μεσογειακοί Αγώνες πλησιάζουν

 


Ο Αβραμίδης Γ.Γ. της Μεσογειακής Ναυαγοσωστικής Συνομοσπονδίας. 

Οι 1οι Μεσογειακοί Αγώνες πλησιάζουν

 

Βέλγιο 21/09/2023. Η Μεσογειακή Ναυαγοσωστική Συνομοσπονδία, ανέθεσε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Δρ. Στάθη Αβραμίδη και αποφάσισε την διεξαγωγή των πρώτων Μεσογειακών Αγώνων Ναυαγοσωστικής το 2024.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής, υπεγράφη το καταστατικό της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής (ΜΣΝ). Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) έγινε Ιδρυτικό Μέλος της ΜΣΝ και ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τον Σεπτέμβριο του 2023, κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ναυαγοσωστικής, η ηγεσία της ΜΣΝ ανάθεσε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Δρ. Αβραμίδη.

 



Ο Πρόεδρος της ΜΣΝ, Dott Giorgio Quintavalle, είπε: «Στάθη, γνωριζόμαστε λίγα χρόνια. Αλλά παρακολουθώ το έργο σου. Κάνεις αρκετή και καλή δουλειά. Σου αρέσει να φέρνεις αποτελέσματα και γρήγορα. Θα δεχόσουν να αναλάβεις καθήκοντα Γ. Γραμματέα στο πλάι μου και να δουλέψουμε μαζί; Είναι ρεαλιστικό να διοργανώσουμε τους πρώτους αγώνες το 2024!»

 


Σύμφωνη με αυτή την απόφαση ήταν η Αντιπρόεδρος Ευρώπης της ΜΣΝ, Isabel Garcia. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων, ο Γ. Γραμματέας της Παγκόσμιας Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας, Dr. Harald Vervaecke, είπε χαριτολογώντας: «Ναι, να τον κάνετε Γ. Γραμματέα. Μια που δεν έχει και με τι να ασχοληθεί στη ζωή του γιατί έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, αναθέστε του καθήκοντα για να κάνει και λίγη δουλειά!» και χαμογέλασε. Ο Δρ. Αβραμίδης είπε: «Ευχαριστώ για την τιμή. Με γεμίζετε χαρά αλλά περισσότερο με ευθύνη. Αποδέχομαι την θέση και υπόσχομαι να εργαστώ για να γράψουμε ιστορία.»

Συζητήθηκαν η τοποθεσία και ημερομηνία διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων, ο αριθμός και οι χώρες που αναμένεται να προσκληθούν για να συμμετάσχουν και οι μελλοντικές διοικητικές ενέργειες και συνεργασίες. Την σύσταση Εθνικής Ομάδας θα αναλάβει η ΕΑΝΕ, επιλέγοντας αθλοσώστες που έχουν διακριθεί στα Κύπελλα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.

 


Το επόμενο βράδυ, ο Δρ. Αβραμίδης, συνάντησε τον ομόλογό του, Joackim Kellermeyer, Γ. Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας. Συζήτησαν εκτεταμένα θέματα εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής που αφορούν την Ελληνική, Ευρωπαϊκή, Μεσογειακή και Παγκόσμια κοινότητα. Το κλίμα της συζήτησης ήταν ειλικρινές και εγκάρδιο. Ο Στάθης πρότεινε τρόπους για την ενίσχυση και ενεργοποίηση της συμμετοχής υφιστάμενων και νέων οργανισμών – μελών. 




Ο Δρ. Αβραμίδης, συζήτησε με τους DrDetlev Mohr (ILSE President) και John Martin MBE (ILSE Vice PresidentILS Event Director), DrHarald Vervaecke (ILS Secretary General) για θέματα εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής που αφορούν την Ελληνική, Ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικογένεια.



Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος είναι το Ελληνικό Μέλος της ΜΝΣ. Φιλοδοξεί να αξιοποιήσει την παρουσία της στον νέο οργανισμό για να διαδώσει το άθλημα στην χώρα μας και την Μεσόγειο σε συνεργασία με οργανισμούς και ενώσεις ναυαγοσωστικής και υγρού στίβου. Εικόνες: ΕΑΝΕ.