ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο «Τσάρλι» συγκίνησε τους ποδοσφαιριστές της Τερψιθέας

 

Ο «Τσάρλι» συγκίνησε τους ποδοσφαιριστές της Τερψιθέας

 

Γλυφάδα 11/12/2023. Ο αθλητικός σύλλογος «ΤΕΡΨΙΘΕΑ» που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.  Το  τμήμα της Κ9, διδάχθηκε την ιστορία του «Τσάρλι του διασώστη» με μια ομάδα 12 παιδιών ηλικίας 8-9 ετών να γνωρίζουν τον ήρωα του γνωστού παραμυθιού και παράλληλα να μαθαίνουν καινούργιες, αλλά παράλληλα γνώσεις βασικές, γνώσεις ασφάλειας στο νερό που θα τους φανούν πολύ χρήσιμες για το φετινό καλοκαίρι.

Οι μικροί αθλητές εκτός από πολύ καλοί στο ποδόσφαιρο, έχουν όπως είπαν και οι ίδιοι εξαιρετική σχέση   με το υγρό στοιχείο. Μπορεί η ιστορία του Τσάρλι λοιπόν να φαίνεται ξένη όσον αφορά το άθλημα με το οποίο ασχολούνται, όμως κάθε παιδί έπρεπε να τη γνωρίζει πόσο μάλλον όταν λατρεύει να περνάει χρόνο στην θάλασσα.

Στη μονόωρη διήγηση που τους έγινε τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τις εικόνες και τα χρώματα, ενώ η ιστορία του μικρού Τσάρλι τους τράβηξε κατευθείαν το ενδιαφέρον και την προσοχή. Προσπαθώντας διαρκώς να μιμηθούν το παραμύθι άλλοτε έκαναν  τους ναυαγοσώστες ή πολλές φορές και τον ίδιο τον Τσάρλι. Βλέποντας τις φωτογραφίες και συνειδητοποιώντας τις ομοιότητες που έχει  αυτό το παιδί στην ηλικία και σε πολλές σκέψεις του, δεν δίστασαν να ρωτήσουν περισσότερα για τη ζωή του προσπαθώντας να τον γνωρίσουν καλύτερα. Απορροφημένοι ολοκληρωτικά από το παραμύθι που τους διαβάζαμε, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με όρους όπως «ναυαγοσωστική», «αθλοσώστης» καθώς και με τη σημασία που έχουν  στην πραγματική ζωή.



Έχοντας ταυτιστεί με τον ήρωα της ιστορίας, στεναχωρήθηκαν ιδιαίτερα με το τέλος της, καθώς ήλπιζαν ο αγαπημένος τους Τσάρλι να καταφέρει να μείνει δίπλα στον Σπουδαίο και τη Μελωδική. Ωστόσο, ανακουφίστηκαν αρκετά όταν κατάλαβαν ότι ο Τσάρλι είχε πλέον έναν άλλο ρόλο, πολύ σημαντικό και ότι έκανε αυτό που πάντα ονειρευόταν δηλαδή να βοηθάει και να σώζει ανθρώπους όπως κάνουν όλοι οι ναυαγοσώστες που είχε ως πρότυπο.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι αυτό που μου έμεινε περισσότερο είναι η λαχτάρα και το ενδιαφέρον  στα μάτια των παιδιών να έρθουν σε επαφή με  τον Τσάρλι και τη τεράστια προσήλωση που έδειξαν για την ιστορία του. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα όπως ευχαριστούμε και τον «Α.Ο ΤΕΡΨΙΘΕΑ» που μας εμπιστεύθηκε με τα παιδιά τους  και που μας φιλοξένησε τόσο θερμά.

Η διδασκαλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «αθλητική ναυαγοσωστική» της ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ. Ο εξοπλισμός και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης, διατίθενται δωρεάν από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την υποστήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation στο πλαίσιο του project “Safe Greece”.