ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Ωρωπού

 

Μια Ευκαιρία Στα Παιδιά του Ωρωπού

 Μαρκόπουλο Ωρωπού, 24.05.2024. Οκτώ παιδάκια του κατηχητικού του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου διδάχθηκαν το παραμύθι “Μια ευκαιρία στα παιδιά” με ιδιαίτερη χαρά!

Μετά από συνεννόηση με τους γονείς των παιδιών την Παρασκευή το απόγευμα καταφέραμε με τον συμφοιτητή μου Μανώλη Μαθιάσο να συναντηθούμε με όλη η παρέα για να διδάξουμε το παραμύθι “Μια ευκαιρία στα παιδιά” στους μικρούς μας φίλους! Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα, από την μια η κούραση όλης της εβδομάδας αλλά και της ημέρας, από την άλλη οι μικροί μας φίλοι ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό και ανυπομονησία να τους διηγηθούμε το παραμύθι. Το εξώφυλλο του παραμυθιού, που φαινόταν ήδη μπροστά τους στην μεγάλη οθόνη, τους κινούσε το ενδιαφέρον και ρωτούσαν πότε θα ξεκινήσουμε. Οι ερωτήσεις “Ευτυχία τι θα μας πεις σήμερα;” ή “Μετά θα παίξουμε;” ή “Αυτά τα χαρτιά ναυαγοσώστη (εννοώντας τις βεβαιώσεις που τους ετοιμάζαμε για το τέλος) είναι για εμάς;” και άλλες πολλές απαντούσαμε κάνοντας τις τελευταίες ετοιμασίες για μα ξεκινήσουμε το παραμύθι μας. Μετά από λίγο λοιπόν, τα παιδάκια καθισμένα στο πάτωμα και εμείς εναλλάξ μπροστά τους, αρχίσαμε την διήγηση του παραμυθιού! Κανένας ήχος δεν ακουγόταν πέρα από την φωνή που αφηγούνταν το παραμύθι, οι μικροί μας φίλοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή το παραμύθι. Αισθάνομαι ότι η προσοχή τους οφείλεται στο γεγονός της αθωότητας και της ευαισθησίας που έχουν τα παιδάκια, σε κάθε απόρριψη του Αγαπητού, του ήρωα του παραμυθιού μας, στα πρόσωπα τους διέκρινα μια συμπόνοια και μια αγωνία για το αν αυτό το παιδί θα καταφέρει να βρει την φιλία και την παρέα που τόσο αναζητούσε… Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τα χαμόγελα που σχηματίστηκαν όταν τον ήρωα του παραμυθιού μας, τον βρήκε ο Σώστης και τον πήρε μαζί του στην κατασκήνωση. Στην κατασκήνωση, που επιτέλους ο Αγαπητός συνάντησε παιδιά που τον υποδέχτηκαν με χαρά γι’ αυτό που πραγματικά ήταν ο φίλος μας! Η διδασκαλία του παραμυθιού δεν ήταν μάθημα μόνο για τα παιδιά που είχαμε μαζί μας, αλλά και για εμάς που διδάξαμε αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία!



Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των οργανισμών International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Μανώλης Μαθιάσος