ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

To A Chance For Children στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας

 


To A Chance For Children στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας

Σαλαμίνα 15.05.2024. Δεκαέξι μαθητές της Γ’ τάξης του 3ο Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας διδάχθηκαν το διαδραστικό παραμύθι μια ευκαιρία για τα παιδιά.

Στα πλαίσια του μαθήματος Εφαρμοσμένη Ναυαγοσωστική κληθήκαμε να διδάξουμε σε ομάδα νεαρών παιδιών το διαδραστικό παραμύθι Αγαπητός – Μια ευκαιρία για τα παιδιά. Σε συνεργασία με τον συμφοιτητή  μου Παναγιώτη Ρομπολάκη επιλέξαμε το 3Ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας, σχολείο του οποίου έχω υπάρξει μαθητής κατά τα μαθητικά μου χρόνια. Πριν την έναρξη της διδασκαλίας οφείλω να παραδεχτώ πως με είχε κυριεύσει άγχος καθώς ήταν η πρώτη φορά που αναλάμβανα τον ρόλο του διδάσκοντα. Η αφοσίωση όμως των παιδιών στο παραμύθι και η σωστή συμπεριφορά τους με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να διδάξω το παραμύθι με επιτυχία. Τα παιδιά παρακολούθησαν το παραμύθι με μεγάλο ενθουσιασμό και έδειξαν να εντυπωσιάζονται από τον τρόπο που εξελίχθηκε η ιστορία, καθώς και από τις γνώσεις που αποκόμισαν. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις τους, η αγαπημένη τους στιγμή ήταν η ώρα των ερωτήσεων αφού όλα τα παιδιά σήκωναν το χέρι τους με ανυπομονησία προκειμένου να δώσουν την σωστή απάντηση. Ιδιαίτερη χαρά  μου προξένησε επίσης το γεγονός ότι δημιούργησα αρκετές απορίες στα παιδιά σχετικά με την διάσωση της ανθρώπινης ζωής στο νερό και κατάφερα να μεταλαμπαδεύσω στους μαθητές αρκετές από τις χρήσιμες γνώσεις που διδασκόμαστε στο πανεπιστήμιο. Η διδασκαλία του παραμυθιού είναι μια πολύ ωραία εμπειρία η οποία σε γεμίζει ψυχικά από τα χαμόγελα των παιδιών και από τις γνώσεις που τους μεταφέρεις, καθώς επίσης σε βοηθάει να αποκτήσεις διδακτική εμπειρία.

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) είναι μέλος των International Life Saving Federation, International Life Saving Federation of Europe και Mediterranean Lifesaving Confederation. Στη διδασκαλία χρησιμοποιήθηκε εκπαιδευτικό υλικό της ΕΑΝΕ στο πλαίσιο του project "Safe Greece" με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation.