ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τσάρλι ο διασώστης στην Χερσόνησο Κρήτης

 


Ο Τσάρλι ο διασώστης στην Χερσόνησο Κρήτης 

Χερσόνησος, Κρήτη, 10.06.2024. Το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης πνιγμών “Τσάρλι ο διασώστης” πραγματοποιήθηκε σε 250 μαθητές στο Γυμνάσιο Λιμένα Χερσονήσου.

Ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρωταθλητής Ελλάδος αθλητικής ναυαγοσωστικής, είπα ότι το πρόγραμμα δεν είναι μια σειρά από κανόνες, αλλά μια βαθιά κατανόηση του πώς να προστατευτούμε και να προστατεύουμε στο υδάτινο στοιχείο. Παράλληλα με το μάθημα των Ά βοηθειών και της ασφάλειας στο νερό οι μαθητές εφοδιάζονται με πρακτικές γνώσεις και τεχνικές που μπορούν να σώσουν ζωές τονίζοντας την σημασία της προετοιμασίας και τις εγρήγορσης. Επίσης αρκετοί  μαθητές  ασκήθηκαν στην ΚΑΡΠΑ και την θέση ανάνηψης.

Το εκπαιδευτικό βιβλίο σε συνδυασμό με το μάθημα των Ά βοηθειών και την εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια στο νερό είναι ένα σημαντικό και συναρπαστικό πρόγραμμα στο γυμνάσιο. Οι μαθητές αποκτούν πολύτιμες γνώσεις πώς να αντιδρούν σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέσα και γύρω από το νερό. Το πρόγραμμα ενισχύει την αυτοπεποίθηση τους προάγει την ασφάλεια και την ευθύνη και βάζει θεμέλια για μια ζωή με υγιεινές συνήθειες και πάντα έτοιμους να βοηθήσουν τους άλλους σε δύσκολες στιγμές.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από τους οργανισμούς Greek Lifesaving Sports Association, International Swimming Hall of Fame, International Life Saving Federation, Royal Life Saving Society Commonwealth, International Federation of Swimming Teachers’ Association, A Chance for Children Foundation, World Open Water Swimming Association και International Water Safety Foundation που δραστηριοποιούνται σε 100+ χώρεςΔιδάσκεται ως μέρος του projectSafe Greece” που εκπονείται από την Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος με την στήριξη του Princess Charlene of Monaco Foundation. Εικόνες: Λέανδρος Στεφανάκης.