ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιονίκες, ναυαγοσώστες, κολυμβητές και πολίτες δηλώνουν παρόντες στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020

 



Ολυμπιονίκες, ναυαγοσώστες, κολυμβητές και πολίτες δηλώνουν παρόντες στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020

 

Βάρκιζα 13.9.2020. Καθώς οι  προετοιμασίες για το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος κορυφώνονται η επιτυχία της διοργάνωσης εξασφαλίζεται από τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των συμμετασχόντων.

 

Οι προετοιμασίες διεξάγονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κάλυμνος, Κρήτη, Αθήνα, Πάτρα). Τα μηνύματα που έρχονται από όσους μπορούν να έρθουν είναι ενθουσιώδη. Τα λόγια και οι ευχές όσων δεν μπορούν να παραβρεθούν επειδή εργάζονται ή θα απουσιάζουν συγκινητικά. Βρισκόμαστε μόλις λίγες ημέρες από την αρχή μιας νέας και συναρπαστικής σελίδας στην ιστορία του αθλητισμού, της δημόσιας υγείας, της εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής στην πατρίδα μας. Το θέλαμε, το μπορούμε και θα το κάνουμε πράξη.

 


Στην Βάρκιζα, οι προπονήσεις συνεχίζονται. Συμμετείχαν οι Δρ. Στάθης Αβραμίδης (Πρόεδρος ΕΑΝΕ), Ρούλα Καρυδοπούλου (Τμηματάρχης Κριτών ΕΑΝΕ), Εφραίμ Χαλκιάς (Τμηματάρχης Εθελοντών ΕΑΝΕ, Πρόεδρος Ατλαντίς). Οι προπονήσεις γίνονται ως μέρος του προγράμματος "Safe Greece" που εκπονεί η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Princess Charlene of Monaco Foundation.




Η Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Νέρυ Μάντεϋ Νιανγκουάρα, είπε: "Ως Ολυμπιονίκης Κολύμβησης και μητέρα κατανοώ την σημασία της αθλητικής ναυαγοσωστικής. Θα αγωνιστώ στο Κύπελλο της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Εσύ;"

Η Ολυμπιονίκης Πάλης Βούλα Ζυγούρη είπε: "Η αθλητική ναυαγοσωστική μεταμορφώνει. Οι μεγάλοι χαίρονται σαν παιδιά και τα παιδιά μαθαίνουν σαν μεγάλοι. Θα αγωνιστώ στο Κύπελλο της Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος. Εσύ;"


 



Παλιοί και νέοι φίλοι, μικροί και μεγάλοι, κολυμβητές και μη, ναυαγοσώστες και απλοί πολίτες ξεχνούν τα προβλήματά τους και μαθαίνουν πως να σώζουν ζωές περνώντας καλά.

 


Καλούμε όλους να έρθουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο  19-20 Σεπτεμβρίου, 5-8μμ στην παραλία της Βάρκιζας να προπονηθούν (αριστερά από το Yabanaki). Το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στις 26/9/2020 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, 4-10μμ. Οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν στις 15/9/2020. Προλάβετε να γραφτείτε (περισσότερα).